Kremowa pasta z łososia

Kremowa pasta z łososia to świetny pomysł, który sprawdzi się zarówno jako dodatek do kanapek czy wytrawnych tartaletek lub grzanek. Jest również dobrym zamiennikiem masła
i można ją przyrządzać na wiele sposobów. Poznajcie przepis na smaczną i łatwą
w przygotowaniu pastę z łososia.


Składniki:

  • 125g łososia wędzonego na gorąco
  • 4 łyżki serka śmietankowego
  • koperek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Do miski włóż łososia, a następnie rozdrobnij go za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Dodaj serek śmietankowy, pokrojony koperek oraz pieprz i sól. Całość dokładnie wymieszaj. Pastę można wykorzystać jako dodatek do śniadania, II śniadania czy kolacji. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z pieczywem lub plackami pszennymi – tortillą.

Po więcej przepisów i inspiracji w formie wideo zapraszam tutaj > https://www.tiktok.com/@wiktoria_dietetyk

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja pn. „Utworzenie działalności zajmującej się świadczeniem usług dietetycznych i prowadzeniem sklepu internetowego”, której celem jest rozpoczęcie działalności gospodarczej w zakresie usług dietetycznych oraz samozatrudnienie na obszarze działania LGD. Operacja współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
„Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność”

Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Operacja realizowana w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność wdrażanej przez
LGD Stowarzyszenie Wrota Wielkopolski.